Inspiratie van "De Enerlodge"

Wij willen de wereld mooier maken.
Dat kunnen we niet alleen, we hebben misschien jouw hulp wel nodig?
Je kent het wel, het gevoel een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld maar hoe dan? Wij van stichting "de Oorsprong" zijn al een paar jaar bezig met deze gedachte en een van de dingen die we aan het doen zijn is de ontwikkeling van een wel heel bijzondere woning.
“De enerlodge “

 De enerlodge is een woning die ons weer in verbinding zal brengen met moeder aarde.
Een geometrische vorm van een slakkenhuis is niet zomaar een vorm. Deze vorm is door de intelligentie van de natuur geëvolueerd in miljoenen jaren en is ten alle tijden dienstbaar aan het grote geheel.
We zien in onze samenleving dat met alles wat we doen wordt aangestuurd door praktische en efficiënte motieven.
Huizen die dicht zijn gekit en los zijn komen te staan van alle vitale levensbronnen van de aarde en ons gratis dacht en nacht worden aangeboden.
Deze zijn vaak lastig meetbaar met ons huidige kenvermogen, echter we komen er steeds meer achter dat we deze bronnen niet meer kunnen en moeten negeren.
We kunnen er ons een groot voordeel mee doen.
"Nul op de meter" en "Vacuüm testen" zijn nu de norm geworden en is ook een logisch resultaat van uitsluitend economisch denken.


We zien tegelijkertijd dat we veel ongemak in onze samenleving tegenkomen zoals depressies, chronische ziekten en mentaal stagnerende processen. We zijn onthecht geraakt en weinig meer verbonden met de natuur.
Ongelukkig zijn is in vele gevallen niet verbonden zijn met onze natuurlijke bronnen.


 

Daarom:  "De Enerlodge"
We hebben ons laten inspireren door de natuur bij alles wat we aan deze woning hebben ontwikkeld. Scherp gelet op de fijnstoffelijke afstemming waar de natuur ook zijn verbindingen legt door vormen en materialen die hier zijn te vinden. Het gaat om energie, zeker maar dan wel om het hele gamma aan energie. In het huidige bouwen houden we slechts rekening met een klein percentage grofstoffelijke energie. Er is meer, veel meer!

 

 

 

 

Enkele details,
Dit huis is damp open geïsoleerd, is straling vrij/arm door een gelijkstroom circuit. Heeft zijn zonnepanelen niet op het dak maar er net buiten zodat het dak in connectie blijft met de natuur. Is volledig verplaatsbaar en kan op 1 vrachtwagen met je mee naar de volgende plek.
Gebouwd op glasschuim fundament (uiteraard ook weer verplaatsbaar ) voor een goede aarding en laat tevens geen fotoprint achter.
Elk detail in deze woning is getoetst op zijn optimale relatie met de natuur, dit huis is een natuurlijk oplaadpunt en je tweede huid geworden.
Het is absoluut geen "Fred Flintstone" huis maar juist een smart huis waar je alle hedendaagse snufjes kunt tegenkomen mits ze niet verstorend zijn voor het welzijn van het leven. Het kan groot en klein zijn door verplaatsbare binnenwanden.

Het hele levende huis dat we "Enerlodge” hebben genoemd ( energetisch ecologisch wonen ) kun je meenemen naar je volgende dorp of stad zodat je net als de slak je eigen huis altijd bij je hebt.
Duurzaam wordt het vanzelf vanuit deze brongedachte.